Muudame üheskoos Nõmme uue turuhoone tuleohutuks

30. aprillil hommikukohvi juues ja uudiseid lugedes tabas mind selle aasta üks suuremaid ehmatusi. Ma ei saanud mitte aru, miks on Delfis üleval Nõmme turust pilt, kus fotoshopiga on turuhoone pandud leekidesse. Mõne hetke pärast sain aru, et see ei ole mitte kellegi õel fototöötlus, vaid Nõmme turg oli päriselt leekides.

Vaid mõne tunniga tekkisid erinevad versioonid süütamisest ja kellegi kuritahtlikust teost. Minu arvates on selline spekuleerimine õel ja tõrva pritsimise asemel tuleb üheskoos hoolitsed selle eest, et Nõmme üks sümbolitest ei oleks kunagi enam sellistes leekides.

turuhoone poleng1

Selleks, et nõmmekad ei peaks rohkem lugema ehmatavat pealkirja ”Tuli hävitas Nõmme turuhoone” või olema teatamatuses, mis Nõmme turuhoone põlengu tekitas, tuleb uude turuhoonesse paigaldada korralik tuleohutussüsteem, millest signaal läheb otse Nõmme Päästekomandole (mis teatavasti asub turust ületee), mitte kellegi kolmanda taskusse.

Juba sel laupäeval (15. mail) toimub Nõmme Saksa Lunastaja kirikus heategevuskontsert Nõmme turuhoone taastamiseks. Laupäeval toimuva heategevuskontserdi eesmärgiks on koos nõmmekatega anda panus turuhoonesse turvalise tuleohutusesüsteemi paigaldamiseks. Selleks on kohapeal olemas korjanduskast, kuhu soovija saavad tuleohutussüsteemi jaoks annetusi teha.

Nõmme turuhoone taastamise heaks korraldatav kontsert algab kell 15:00 Nõmme Saksa Lunastaja kirikus (Õie tn 10) ja kuulajatele esineb Tallinna poistekoor Lydia Rahula juhendamisel. Kontsert on kõigile tasuta!

Tule ja anna oma panus turvalisema Nõmme turuhoone rajamisse!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga