Mupo tegutseb jälle

Nõmmel Vabaduse puiestee ääres asuva Helliku sõime lapsevanemaid on mõnda aega kiusanud mupo, kes tänava nurgal passides sõime ees peatuvaid vanemaid trahvivad.

Selle aasta kevadel rääkis mulle üks Helliku sõimes käiva 2-aastase poisi ema kuidas ta mupolt trahvi sai, kui enda last lasteaeda viis.

Süsteem on lihtne. Tuleb lapsevanem, jätab auto seisma ning läheb last sõime viima. Selle aja jooksul, kui vanem on majas, tuleb nurga tagant mupo ametnik ja niuhti kopikas linnakassas trahvi näol juures.

Tõsi. Lasteaia ees on liiklusmärk, mis keelab maja ees parkimise ja peatumise, aga miks ei võiks seda märki vahetada liiklusmärgi vastu, mis lubaks sõime ees peatumist?

Olen alates kevadest saatnud Tallinna Linnavalitsusele ja Nõmme Linnaosa valitsusele kirju, milles küsin nende poolseid ettepanekuid olukorra lahendamiseks ning samuti olen pakkunud välja lasteaia poolse lahenduse probleemile.

Helliku ettepanek on lubada lapsi sõime toovatel vanematel maja ees parkida kuni 15 minutit hommikul kell 7:30 – 9:30 ja õhtul 16:30-18:30.

parkimine

Tänaseni ei ole Tallinna linnajuhid võtnud vaevaks probleemiga tegeleda. Ainus, mis on suudetud teha, on see et enne valimisi paluti mupol Helliku juures lapsevanemaid mitte trahvida. Nüüd on valimised läbi ning mupo jälle platsis.

Lapsevanemaid hoiatav kiri:

Tere,

Saadan edasi hoiatava meili, nimelt munitsipaalpolitsei trahvib jälle lasteaia ees kõnniteele pargitud autosid.

Juhataja on hetkel puhkusel, tegeleb asjaga järgmine esmaspäev. Seni peab autosid parkima hetkeks hoovi.

Lastesõim Hellik lapsevanem (nimi mulle teada)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga